PIZZA Z KARFIOLU

Posted by with 3 comments
"Pizza je nezdravá, je to junk food, nejedz to, je tam múka, fuj piiza" áno, všetko je pravda a takéto jedlá je najlepšia maximálne obmedziť alebo na ne úplne zanevrieť, ale to je len odporúčanie, je na každom z nás ako sa k tomu postavíme.

Pokiaľ sa však s pizzou ako-takou nechcete úplne rozlúčiť a chcete si ju dať bez výčitiek na omnoho zdravší spôsob, mám pre vás tip ako na to. Tento recept je maximálne jednoduchý, a keď som ho zvládla ja, tak s ním nebude mať nik ani ten najmenší problém :D

ČO BUDEME POTREBOVAŤ? /cesto, originál recept- tu)

1/3 ks karfiol
3/4 šálky nastrúhaná mozzarella light
1 ks vajce
1-2 ks cesnak (strúčik)
1 ČL sušené oregano

ČO BUDEME POTREBOVAŤ? /vrch pizze, množstvo/suroviny si upravte podľa chuti

1/2 balenia paradajkový pretlak
5 ks šunka
4 ČL kukurica
1/2 ČL bazalka


POSTUP

Karfiol si natrháme na malé kúsky, rozmixujeme na "ryžu", vysypeme ho do hlbokej misky a dáme ho na pár minút do mikrovlnky (ja som dala na 3 min) /raz za čas použitie mikrovlnky neuškodí, ak vám to vadí, vyvarte ho vo vode. Aby sme karfiol zbavili nadbytočnej vody, vysypeme ho na kuchynskú utierku, zabalíme a žmýkame. Následne stačí zmiešať karfiol, syr, vajce, nastrúhaný cesnak a oregano v miske. Na plech umiestnime papier na pečenie, z nášho cesta vytvarujeme ten správny tvar pizze a dáme zapiecť na 15 min. Po 15 min plech vyberieme, pridáme paradajkový pretlak, šunku, kukuricu a posypeme bazalkou, dáme zapiecť na ďalších 15-20 min. 

NUTRIČNÉ HODNOTY/ cesto

373 kcal
33g bielkoviny
13g sacharidy
19g tuk

NUTRIČNÉ HODNOTY/ cesto+vrch pizze

466kcal
46g bielkoviny
20g sacharidy
21g tuk

DOBRÚ CHUŤ :)

3 komentáre: